Szoftverfejlesztés, PHP, Java, Cashier számlázó program | Eagle-Comp

Szoftverfejlesztés

A szoftverfejlesztés egy igen sokrétű, összetett tevékenység, nemcsak programozást jelent, hanem egy több fázisból álló komplex projektet, kezdve az igények felmérésétől, a tervezésen, a specifikációk elkészítésén át az implementációig. Fontos része az alkalmazás tesztelése, bevezetése, integrációja és az átadás utáni üzemeltetés, ill. a dokumentációk elkészítése is.

A programfejlesztés hajnalán a programozók csináltak mindent, általában egyedül dolgoztak, addig végezték a programok javítgatását, amíg a kívánt eredményt nem kapták. Annak ellenére, hogy kisebb feladatok esetén ez a módszer is kielégítő lehet, manapság a szoftverek létrehozása csoportmunka, az egyes fázisok eltérő szakértelmet igényelnek, szükséges valamilyen előre kidolgozott eljárás a hatékony és kiszámítható folyamatok érdekében, a szoftverkrízis kiküszöböléséhez.

Többféle módszertan született, az egyik legismertebb az ún. vízesés modell, amelyet az 1970-es évek óta alkalmaznak. Itt az egyes fázisok meghatározott sorrendben követik egymást, mindegyiket részletes dokumentálás és átadás-átvétel zár le, visszalépésre csak korlátozott módon van lehetőség. Ez a modell olyan esetekre alkalmazható jól, ahol a követelmények jól meghatározottak és stabilak. Hátránya a rugalmatlanság, ha mégis változnak az igények, akkor azt nehézkes és költséges kezelni.

A mai felgyorsult és dinamikusan változó világban új fejlesztési technológiákra van szükség. Megjelentek az evolúciós módszertanok, ilyenkor egy alap követelmény halmaz alapján gyorsan és olcsón elkészül egy induló rendszer, aminek a használata során keletkező tapasztalatokat mindig beépítjük a következő verzióba. Hasonló elv alapján épül fel az iteratív fejlesztés, az egyes fázisokat részekre bontjuk (iterációk), amelyeknek a végén a követelményeket egyre pontosabban kielégítő rendszert kapunk. Ezek a módszerek sokkal szorosabb együttműködést és kommunikációt tesznek lehetővé a megrendelővel. Annak ellenére, hogy a folyamat során pl. felesleges dokumentációk is készülhetnek, általában biztonságosabb és hibatűrőbb alkalmazások születnek.

Összefoglaló néven agilis szoftverfejlesztésnek nevezzük az ilyen típusú eljárásokat, ahol a legfontosabb szempontok az ügyfél elégedettségének biztosítása, működő szoftver gyors leszállítása, az aktuális igényekre és a változó körülményekre reagáló és gyakori verzió előállítás.

Egyedi igényei alapján megtervezzük és elkészítjük alkalmazását korszerű fejlesztési módszertanok felhasználásával. Az implementációnál elsősorban a ma népszerű többrétegű architektúra modellt preferáljuk, amelyek internetes alkalmazások esetén megkerülhetetlenek.

Olyan kiforrott programozási nyelvek is szerepelnek eszköztárunkban, mint a Delphi, C, C++, ill. a manapság az egyik legkorszerűbbnek számító Java technológiák, vagy a PHP és a DHTML.

Nemcsak a szoftverek elkészítését vállaljuk, hanem rendszerintegrációs tevékenységünk révén a szükséges hardver elemek és alaprendszerek beszerzését és kiépítését is. Ha ún. felhőalapú megoldást szeretne, akkor tekintse át tárhely- és szerverbérlet szolgáltatásainkat.

Cashier

Cashier számlázó program logója

Cégünk saját fejlesztésű terméke, egy univerzális számlázó program, amely egyszerűen és gyorsan telepíthető, könnyen használható, kis és közepes cégek számára ideális.

Fontosabb tulajdonságai az alábbiak:

Részletes információkért látogasson el a Cashier weboldalára.